Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 
                 "ΤΑ  ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ"

Κατά κοινή ομολογία η παρουσίαση του βιβλίου "Τα Χωριάτικα" του Χρήστου Κοκκινομηλιώτη, που έγινε το Σάββατο το απόγευμα 18 Ιανουαρίου 2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Ελύμνιον, αποτέλεσε μια ξεχωριστή νότα για τους κατοίκους της Λίμνης. 
Ένα βιβλίο με αυθόρμητες αληθινές, τοπικές, χωριάτικες ιστορίες, αλλά και διηγήματα και ποιήματα που έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει ο συγγραφέας στις εφημερίδες Παρέμβαση, Βόρεια Εύβοια και Λιμνιώτικη Φωνή. Ιστορίες μίας άλλης εποχής που τη χαρακτήριζε η ανθρωπιά , η αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός  και το έξυπνο χιούμορ.
Την επιμέλεια και τον πρόλογο του βιβλίου έκανε ο επιμελητής του Λαογραφικού Μουσείου Λίμνης Δημήτρης Αποστόλου "Ελύμνιος" και την έκδοση ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας ΄Αννας. Η εκδοτική επιμέλεια έγινε από τις εκδόσεις Κίνητρο.
Για το βιβλίο και το συγγραφέα μίλησαν ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας Ανέστης Ψαρρός, ο συγγραφέας και εκδότης Αλέξανδρος Καλέμης, η πρόεδρος της Ενώσεως Λιμνίων Χαρούλα Βλαχάκη- Μπελλάρα και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κική Στέφου. Ο Δημήτρης Αποστόλου ανέλυσε τα κεφάλαια του βιβλίου και στη συνέχεια μαζί με το φωτογράφο - Ερευνητή Γιάννη Φαφούτη διάβασαν αρκετά κομμάτια από το βιβλίο.
Τελευταίος μίλησε ο συγγραφέας Χρήστος Κοκκινομηλιώτης, φανερά συγκινημένος ευχαριστώντας τόσο το Δήμο για την έκδοση, τους παρουσιαστές και το κοινό που τον τίμησε με την παρουσία του.

Γιάννης  Φαφούτης

Ο Δημήτρης  Αποστόλου

Ο δήμαρχος Ανέστης  Ψαρρός

Η Χαρούλα Βλαχάκη- Μπελλάρα

Ο Αλέξανδρος Καλέμης

Ο Γιάννης  Φαφούτης

Ο Χρήστος Κοκκινομηλιώτης

Η Κική Στέφου

Η αίθουσα του θεάτρου Ελύμνιον