Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΣΕΛΙΔΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΦΑΦΟΥΤΗ

     Δισέλιδη αναφορά με τίτλο "ΔΟΥΛΕΙΈΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΊΣΑΜΕ "κάνει το  περιοδικό "Ο ¨ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ"στην  ασπρόμαυρη καλλιτεχνική δουλειά του Βαγγέλη Φαφούτη
     Το περιοδικό έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν και άλλες φορές φωτογραφίες του. Τούτη τη φορά όμως το  θέμα παρουσιάζει μία διαφορετική χροιά και δομή που δείχνει ξεκάθαρα τη ροπή του φωτογράφου προς την καλλιτεχνική φωτογραφία. Μέσα στο μικρό και λυτό κείμενό του ο Βαγγέλης Φαφούτης εξηγεί ότι η βαθύτερη αιτία γι' αυτή την προσέγγιση υπήρξε η διάθεσή του να ξεφύγει από τα τετριμμένα και χιλιοειπωμένα θέματα. Η δουλειά του είναι ένα διαρκές παιχνίδι της σκιάς με το φως, μέσα στο χώρο  των αντικειμένων που τα προσπερνάς απαρατήρητα.
    Αν και το περιοδικό έχει μόλις πριν δύο μέρες κυκλοφορήσει, καταξιωμένοι φωτογράφοι, καθηγητές φωτογραφίας, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού του τηλεφώνησαν για να του εκφράσουν τα συγχαρητήρια τους, ενώ το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο  Ειδήσεων εξέφρασε την επιθυμία να καταστεί χορηγός επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της φωτογραφικής έκθεσης και του αντίστοιχου φωτογραφικού λευκώματος που θα γίνουν στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού σε γνωστή γκαλερί της Αθήνας.
     Εγώ μετά από σαράντα χρόνια διαρκούς παρουσίας στο χώρο της φωτογραφίας, τώρα που διαπιστώνω ότι ο μαθητής ξεπερνάει το δάσκαλο χαίρομαι ειλικρινά δίνοντας του μία ευχή που μπορεί να εκληφθεί και σαν συμβουλή.
   Ταπεινότητα και μεγάλο σεβασμό στην κοινωνία που στηρίζει και αναδεικνύει τις προσπάθειές του.

    Γιάννης Φαφούτης