Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ENDURO ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

Γιάννης Φαφούτης με Gilera 125

Βαγγέλης Γαρυφάλλου με Yamaha Mr 50

Γιάννης Φαφούτης με Motogouzzi 125

Γιάννης Φαφούτης με Honda 185 XL

Παύλος Θαλασσινός με Simonini 250

Η ίδια μηχανή με την παραπάνω φωτογραφία

Βαγγέλης Γαρυφάλλου με MR 50 Yamaha

Γιώργος Θαλασσινός με DT Yamaha 250 η πρώτη Enduro μηχανή που ήρθε στη Λίμνη.

Σταμούλης Φουντούλης με SACHS  125

Επειδή βλέπω πολλές μηχανές που δημοσιεύονται θεώρησα σκόπιμο να αναδείξουμε και τη Λιμνιώτικη ιστορία στον τομέα των μηχανών ENDURO. Ηδη έχω αρχίσει να μαζεύω φωτογραφίες και από τους πρωτοπόρους της Λίμνης με μεγάλες κυβισμού μηχανές. Τώρα αν κάποιος μας έχει ξεφύγει ας φέρει τη φωτογραφία του να συπληρώσουμε.Ραντεβού στην επόμενη δημοσίευση.
Γιάννης Φαφούτης

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟ ΛΥΜΝΙ








Την περασμένη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου το χορευτικό μας "ΤΟ ΛΥΜΝΙ" πρίν από την πρόβα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.Ο πρόεδρος του χορευτικού Ανδρέας Πέρης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ευχήθηκαν στα μέλη καλή χρονιά υγεία προσωπική και οικογενειακή και να ευοδοθούν οι στόχοι της νέας χρονιάς. Το φλουρί  βρήκε η Φλώρα Βλαχούτσικου της ευχόμαστε να είναι καλά και καλή πρόοδο στο σχολείο της.
Γιάννης Φαφούτης

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (Πράξη 2η)

TOTE



ΤΩΡΑ


Μία πανέμορφη και  άρτια (αν λάβουμε υπόψη την τεχνολογία εκείνης της εποχής !!!!!!!) από κάθε πλευρά φωτογραφική απεικόνιση της Λίμνης του μεσοπολέμου.
    Καλοτυπωμένη σε απόχρωση σέπιας, τραβηγμένη από τους ανατολικούς λόφους  όπου σήμερα βρίσκεται το εκκλησάκι του αγιονικόλα (τότε δεν υπήρχε) μας δείχνει τη Λίμνη του μεσοπολέμου.Το  γραφικό λιμανάκι της σε σχήμα ωμέγα και στην μπούκα του λιμανιού να μπαίνει η θρυλική Βασιλική των αδελφών Ριτσώνη. 
    Σε πρώτο πλάνο βλέπουμε το καινούργιο σπίτι του Νικολή Ριτσώνη με τους κλιμακωτούς κήπους και τους τρεις ανεμόμυλους, πιο δίπλα οι τρεις κουκουναριές μικρές, ενώ στο κέντρο του λιμανιού, δίπλα στη θάλασσα διακρίνεται το νηπιαγωγείο του Μελά (χτίστηκε το 1892).
    Διακρίνεται ακόμη η κεντρική προβλήτα, (κατασκευάστηκε το 1908), αριστερά στο δυτικό άκρο το προσκοπείο (τότε ήταν δημοτικό σφαγείο) και πάνω στην πλαγιά που είναι ολόλευκη από την ασπροπηλιά (πορώδες έδαφος δηλαδή) φαίνεται το κτίσμα της ΔΕΗ και το εκκλησάκι του αγίου Μελετίου (χτίστηκε το 1897).
    Αν λάβουμε υπόψη ότι μπροστά από την εκκλησία δεν υπάρχει το ρολόι που κατασκευάστηκε το 1932 και τον μικρό μπογιαντέ (οχτάκοπη μικρασιατική ψαρόβαρκα) που βλέπουμε φουνταρισμένη κοντά στο κτίριο Μελά που έφεραν στη Λίμνη οι Μαρμαρινοί πρόσφυγες το 1922  δικαιώνει την πιο πάνω αναγραφή η Λίμνη του μεσοπολέμου.

ΥΓ. Η νεώτερη φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα το μεσημέρι 11/2/2016 από την ίδια μεριά.
Γιάννης Φαφούτης

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η ΜΟΝΗ ΓΑΛΑΤΑΚΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

      Βρίσκομαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΈΡ μου ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗΣ  που αναφέρεται στην ιστορία της μονής Γαλατάκη αλλά και στην ναυτική παράδοση της θαλασσογέννητης Λίμνης επελέγη μεταξύ των ταινιών και θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ  ΑΓΩΝ, που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αθήνα.
      Το Φεστιβάλ που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής γίνεται κάθε δύο χρόνια και προβάλλονται σ΄αυτό ταινίες με καθαρά αρχαιολογικό και ιστορικό περιεχόμενο.
      Μετά από αυτή την εξέλιξη  ο τόπος μας έχει για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να προβληθεί διεθνώς και να αποτελεί ένα πόλο τουριστικής και πολιτιστικής έλξης.
      Ναλοιπόν μία ευκαιρία να αποτελέσει αυτή η προσπάθεια την απαρχή για τη δημιουργία ενός νέου Ντοκιμαντέρ που θα αφορά όλο το δήμο μας. Οι άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά με τον Πολιτισμό και τις τέχνες είναι αρκετοί και έχουν και το μεράκι και τη διάθεση.
       Ιδού λοιπόν η Ρόδος  ιδού και πήδημα.
  
Γιάννης Φαφούτης