Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ

     
   Σε ηλικία 82 ετών έφυγε την περασμένη Κυριακή από τη ζωή ο Βασίλης 
Κρεμμυδάς, ομότιμος καθηγητής ιστορίας του  ΕΠΚΑ, ιδρυτικό μέλος της 
Οικονομικής  Ιστορίας  και διακεκριμένος  μελετητής  του 1821.

 Ο Βασίλης Κρεμμυδάς υπήρξε ένας από τους  σημαντικότερους ιστορικούς της γενιάς του. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Λυών,στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είχε μακρά θητεία στο χώρο της ιδιωτικής μέσης εκπαίδευσης.
  

 Με το Βασίλη Κρεμμυδά με συνέδεε μακρά και ειλικρινή φιλία από τότε που γνωριστήκαμε στη Λίμνη σε επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσαν τα ΓΑΚ Τοπικό Αρχείο Λίμνης.
    
  Εκφράζω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου για τις συμβουλές του αλλά και για την ιδιαίτερη τιμή που μου έκανε να προλογίσει το βιβλίο μου με τα μεταλλεία της Anglo-Greek στα Κατούνια το 2012. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.
   
  Από εκείνη την επίσκεψή του στη Λίμνη δημοσιεύω μία φωτογραφία που τραβήξαμε μετά την ξενάγηση που μας έκανε στη Μονή Γαλατάκη ο προϊστάμενος των ΓΑΚ - Τοπικό Αρχείο Λίμνης Βασίλης Δούκουρης.
        



Από αριστερά Γιάννης Φαφούτης φωτογράφος - ερευνητής,Δημήτρης Γεωργόπουλος προϊστάμενος ΓΑΚ Τοπικού Αρχείου Ναυπλίου,Βασίλης Κρεμμυδάς καθηγητής Ελληνικής ιστορίας ΕΠΚΑ, Δαυίδ Αντωνίου, φιλόλογος επίτιμος διδάκτορας φιλοσοφικής πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Βασίλης Δούκουρης, καθηγητής θεολόγος προϊστάμενος ΓΑΚ Τοπικού Αρχείου Λίμνης.